Kiskunfélegyháza, Szt. István tér 3/a.

„Amit Isten egybekötött”


A történelem hajnalán a Teremtő művének koronájaként embert alkotott. A Szentírás szerint „férfinak és nőnek teremtette”. Isten őket egymás számára alkotta, olyan képességekkel megajándékozva, hogy ezekkel boldoggá tehetik életüket.

Katolikus Keresztény Egyházunk tanítása szerint Jézus Krisztus a férfi és a nő kapcsolatát szentségi rangra emelte és azt mondta róla, hogy „amit Isten egybe kötött azt ember szét ne válassza!”

Az ember életének fontos döntéseire, eseményeire készül. Már kis gyermekkorban sokan ábrándoznak arról, hogy miként fognak házasságot kötni, milyen lesz az esküvőjük. Felnőve már nem az ábrándok világa, hanem az élet egyik legfontosabb valósága, hogy kivel, milyen körülmények között köti össze az ember az életét.

Katolikus Egyházunk egyik legfontosabb küldetése a családok segítése, akár már olyan módón is, hogy amikor két ember házasságot köt ott legyen mellette, segítse, hogy a döntés komoly, előkészített és életre szóló legyen.

A katolikus házasságkötésre Egyházunk külön előkészítőket, jegyesoktatásokat szervez.

Amikor megszületik a nagy döntés, hogy katolikus házasságot kötnek első feladatként fel kell keresni egy katolikus Plébániát. A Plébánián egy előzetes általános tájékoztató van, majd ha már van kijelölt időpontja az esküvőnek akkor a szükséges adatokat felírják, ezzel elkezdődik a katolikus házasság távolabbi előkészítése. Minden templomi esküvő előtt jegyesoktatáson vesznek részt a házasulandók. A jegyesoktatás során megismerhetik a katolikus Egyház tanítását a házasságról, családról, gyermekvállalásról, gyermeknevelésről. Ezen jegyesoktatásnak természetesen része a szertartás eseményeinek ismertetése, megbeszélése.

Kiskunfélegyházán a Szent István Templomban minden évben több jegyespár köt házasságot. A következő évben is várjuk azoknak a házasságkötésre készülőknek jelentkezését, akik templomunkban akarnak Isten színe örök hűséget esküdni egymásnak.

Plébániánk a Szent István téren a Szent István (Újtemplom) mögött található. A Plébánia elérhető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen a 76/467-039- es telefon és faxszámon. Plébánia hivatal nyitva van minden munkanap délelőtt 8 órától 12 óráig és délután 1 órától 3 óráig.

Hívható Hajagos Gyula plébános is, aki elérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 20/92-92-020-as telefonszámon.

Nyomtatás  E-mail