Kiskunfélegyháza, Szt. István tér 3/a.

Egy kirándulás margójára

Márk evangélista feladata, szerepe és egy egyházközösségi képviselő testület munkája, feladata, és szerepe között szoros összefüggés, párhuzam található!
Ezek a megfontolásra és tovább gondolásra méltó mondatok Hajagos Gyula atya szájából hangzottak el 2015. április 25-én a tiszafüredi katolikus templomban az oltár előtt azon a szentmisén, melyen mi, a kiskunfélegyházi Szent István Plébánia Képviselőtestület tagjai vettünk részt.
A testület fontos feladata a plébános munkájának támogatása, a közösség hitéletének erősítése. Ezt segíti, ha a tagok között szoros baráti, családias kapcsolat alakul ki. Ezek a szempontok vezérelik Gyula atyát akkor, amikor képviselőtestületi kirándulásokat szervez. Ezt teszi fáradhatatlanul hosszú évek óta. Ezen a szép tavaszi reggelen is elindultunk autóbuszunkkal, úti célunk a Tisza tó volt.
A sajátos hangulatú Tisza menti településeken haladva, idegenvezetőket hallgatva (aki szintén Gyula Atya volt) megtudtuk, hogy az országnak ezen a táján jellemzően inkább református közösségek működnek, s ennek megfelelően több a református templom is.
Első állomásunk Tiszafüred volt. Itt a Szűz Mária mennybevétele nevű templomban misén vettünk részt. A misét felajánlottukaz egyházközösségért és a képviselőtestületért. Hálás szívvel mondtunk köszönetet az Úr Jézusnak, hogy áldással kísérte a testület eddigi munkáját.
A templomot 1827-ben szentelték fel, klasszicista stílusú, műemlék jellegű egyhajós templom, négy cseh boltszakaszos hajóval. Igazán szép volt.
Következő állomásunk a Tisza-tavi Ökocentrum volt, ahol egy nem mindennapi kiállítás bemutatta a Tiszató és a Tisza- völgy természeti kincseit. Megismerkedhettünk Magyarország második legnagyobb tavának élővilágával is.  Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, igazi természet közeli élményt nyújtott számunkra.
Az ökocentrum kikötőjéből indulva részt vettünk egy hajókiránduláson.
A túravezető elbeszéléséből és a fejünk felett köröző vagy éppen a nádasból felrebbenő madarak látványából, hiteles képet kaphattunk a tó madárvilágáról.
Útközben kötetlen beszélgetésekkel közelebb kerültünk egymáshoz. Felidéztük az elmúlt évek közös élményeit, feladatait, megemlékeztünk azokról, akik már nincsenek közöttünk. Ez a közösség évek óta a Szent István plébánia „lelke”. Igyekszünk Gyula Atya munkáját segíteni, közös célokért, a plébánia hit és közösségi életének mozgató rugójává válni. Tudjuk, hogy sokat tehetünk egymásért, és az egyházközösségünkért is. Reméljük, sokáig működhet, még együtt ez a testület mindenki megelégedésére. Köszönjük a szervezést az egymásra figyelést, ezt a szép napot!

Image 001
Image 002
Image 003
Image 004
Image 005
Image 006
Image 007
Image 008
Image 009
Image 010
Image 011
Image 012
Image 013

Egyháztanács

A Kiskunfélegyházi Szent István Plébánia Képviselőtestülete 2017-től

Világi elnök:  ifj. Dencs László
Gondnok:  Gémes Gábor
Pénztáros:  Pintérné Kis Andrea

Alács Tibor
Andrási Endre
Bense Lászlóné
Bozóné Rosta Eszter
Csenki István

Fazekas Tamás
Fekete János
Hajagos Gyula
Juhász Zoltán
Kalotai Zsuzsanna
Kiss Gábor
Kiss István
Kőfalviné Ónodi Márta
Dr. Majoros Sándor
Marschalek Zoltán
Nagy Zoltán
Nemes Istvánné
Polyóka Gábor
Rőfi Géza
Seres Antal
Solymosi Lászlóné
Szentkirályi Emőke
Szeliné Zsolnai Gabriella
Dr. Szemerédi Lászlóné