Kiskunfélegyháza, Szt. István tér 3/a.

Vendégségben Dunaharasztiban

Az elmúlt évben vendégünk volt templomunkban Dunaharasztiból a Szent Cecília kórus, melynek korábbi vezetője az a Fazekas Tamás kántor úr volt, aki jelenleg a félegyházi Szent István kórust vezeti.

Most meghívásuknak tettünk eleget, amikor 2015.06.07-én a mi kórusunk, a Kiskunfélegyházi Szent István Kórus látogatott el Dunaharasztiba. Velünk tartott a félegyházi Palestrina Kamarakórus is. Nagyon nagy szeretettel fogadtak és láttak vendégül bennünket.

Az énekkarok részt vettek a Dunaharaszti Szent István Templomban az Úr napi szentmisén és az azt követő körmeneten.  Felemelő érzés volt a sok szép kórusszám, amelyek külön-külön csendültek fel a kórusoktól. De a közös énekkari számok voltak talán a legszívmelengetőbbek Isten dicsőítésére. A misén a szentbeszédet Hajagos Gyula plébános úr tartotta.

A szentmise után a Laffert-kúriában a település történetével ismerkedtünk meg. Ebéd után megtekintettük a sváb tájházat, ahol a helyi hagyományőrző sváb kórus énekkel, tánccal, vendéglátással tette még szebbé ezt a vasárnapot.

Végezetül ellátogattunk Taksonyba, a Szent Anna templomba is, ahol András atya, az egyházközség plébánosa ismertette a templom történetét.

Reméljük, hogy folytatódik a két kórus közötti kapcsolat és lesz több alkalom is a kórusok újbóli találkozására.

Image 001
Image 002
Image 003
Image 004
Image 005
Image 006