Kiskunfélegyháza, Szt. István tér 3/a.

Verbita imaközösség

A Verbita Renddel a kapcsolat 2004. január 29-30-31-én a Missziós Napokkal kezdődött újra, itt a Szent István Egyházközségben. Nem csak a templomon belül, hanem piaci beszélgetésekkel és családlátogatásokkal folytatódott. A Missziós kereszttel a templomból a Szent János térre vonultak a Verbita atyák ahol a kereszt megáldása történt. Február 1-én volt Bittmann Zsigmond SVD atya gyémánt miséje, amin nagy számban vettek részt a hívek. Ezen a napon alakult meg imaközösségünk Lányi Béla SVD testvér jóvoltából. A nagyböjti lelkigyakorlat, majd a Szent István napi búcsú folytatása volt ennek a kapcsolatnak. Azóta minden második hétfőn találkozunk. Imaóra után átmegyünk a templomba, bekapcsolódunk a zsolozsma imádságba és részt veszünk a szentmisén.

Közösségünknek 10 aktív és 7 beteg tagja van.

Bense Sándorné
közösségvezető

Missziós imaközösség

Megalakulása 2004. februárjában volt. Akkor voltak itt a verbita testvérek és papok Bittmann Zsigmond atya Gyémánt miséjén, és egyben városmisszión. Zsiga atya a kiskunfélegyházai missziósházban 1942-től működött mint testvér. 1944. február 6-án szentelték pappá. Ő is indult volna missziós útra, de a háborús időszak miatt nem engedték ki. A feloszlatásig a missziósházban volt. Utána egy ideig elkerült innen. Majd a Szent István plébánián, mint segédkántor működött. Később tanyai iskolákban végzett hitoktatást.

Ezeket azért kellett említeni, mert a kiskunfélegyháziaknak volt erős kötődésük a misszióhoz. A városunk idősebb lakói személyesen ismerték a verbitákat, akik a missziósházban laktak.
A Missziós Imaközösségben 19-en vagyunk. Jelenleg ketten komolyabban betegek, így a létszám 17. Kéthetenként találkozunk. Imádkozunk a világmissziójáért, papi, szerzetesi és missziós hivatásokért, betegekért, a hazáért.
Missziós imavezető: Bense Sándorné. Két verbita atyát is kaptunk. 2005. januárjában Marselinus Ghie, azaz Marcel atyát. 2007-ben tért vissza Budatétényre az indonéz atya. Őt követte a lengyelországi Adam Wolowicz atya, azaz Ádám atya. Az Úr áldása kísérje életüket.
Ha valaki szeretne közénk állni, szeretettel várjuk.