Missziós imaközösség

Megjelent: 2013. október 11. péntek Írta: Administrator

Megalakulása 2004. februárjában volt. Akkor voltak itt a verbita testvérek és papok Bittmann Zsigmond atya Gyémánt miséjén, és egyben városmisszión. Zsiga atya a kiskunfélegyházai missziósházban 1942-től működött mint testvér. 1944. február 6-án szentelték pappá. Ő is indult volna missziós útra, de a háborús időszak miatt nem engedték ki. A feloszlatásig a missziósházban volt. Utána egy ideig elkerült innen. Majd a Szent István plébánián, mint segédkántor működött. Később tanyai iskolákban végzett hitoktatást.

Ezeket azért kellett említeni, mert a kiskunfélegyháziaknak volt erős kötődésük a misszióhoz. A városunk idősebb lakói személyesen ismerték a verbitákat, akik a missziósházban laktak.
A Missziós Imaközösségben 19-en vagyunk. Jelenleg ketten komolyabban betegek, így a létszám 17. Kéthetenként találkozunk. Imádkozunk a világmissziójáért, papi, szerzetesi és missziós hivatásokért, betegekért, a hazáért.
Missziós imavezető: Bense Sándorné. Két verbita atyát is kaptunk. 2005. januárjában Marselinus Ghie, azaz Marcel atyát. 2007-ben tért vissza Budatétényre az indonéz atya. Őt követte a lengyelországi Adam Wolowicz atya, azaz Ádám atya. Az Úr áldása kísérje életüket.
Ha valaki szeretne közénk állni, szeretettel várjuk.

Találatok: 1498