Szikla infó

Megjelent: 2014. november 16. vasárnap Írta: Rőfi Géza

Közösségünk 2008 márciusában alakult, néhány lelkes fiatal szervezésében.  Működésünket ifjúsági csoportként kezdtük. Mára szinte valamennyien befejeztük egyetemi és főiskolai tanulmányainkat, és munkába álltunk szerte az országban, azonban közösségünk lelkesedése és lendülete nem apadt el az évek során.

Továbbra is várjuk a csatlakozni kívánó ifjú és felnőtt, főként a 22-40 év közötti korosztályból érdeklődőket.

A csoporttalálkozókat kéthetente, a szombat esti szentmise után tartjuk a Szent István plébánián. A közös imádkozás, Bibiliaolvasás mellett különféle, az egyetemistákat és a fiatal felnőtteket érintő témákról beszélgetünk, ifjúsági énekekkel, időnként filmvetítésekkel, közösségi játékokkal gazdagítjuk találkozóinkat. Emellett igyekszünk minél több katolikus ifjúsági és felnőtt találkozón, programon, virrasztáson részt venni, például a félévente megrendezett Nagymaros ifjúsági találkozón, a budatétényi virrasztáson a Verbita rend szervezésében, ifjúsági és városi keresztutakon. Rendszeresen szervezünk önálló programokat is: kerékpártúrát, farsangi mulatságot, táncházat, városnézést, sportdélutánt, közös nyaralásokat, csoportos kirándulásokat. A csoporttagok önkéntes alapon karitatív munkát is végeznek, például ruhaválogatást, adományozást, beteglátogatást.

Akik szeretnének csatlakozni egy ilyen értékrendet képviselő közösséghez, bővebb felvilágosítást a misék után elsősorban a pébános atyától és a káplán atyától kaphatnak.

Találatok: 936